ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ionnis-dontasΟ Ιωάννης Δοντάς αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2005, έπειτα από 6ετή παρακολούθηση. Τα ίδια χρόνια, από το 1999 έως τον Ιανουάριο του 2006 φοίτησε στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και αποφοίτησε από το Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής.

 

Από το Φεβρουάριο του 2006 έως και τον Ιανουάριο του 2009 εργάστηκε ως Ιατρός Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Διεύθυνση Υγειονομικού, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών.

 

Επίσης, από το Μάρτιο του 2006 έως σήμερα είναι Καθηγητής Α΄ Βοηθειών της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας, ενώ έχει λάβει βραβείο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πρώτων Βοηθειών από την ΕΝΑΚ.

 

Από το 2007 έως το 2010 παρακολούθησε το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση», της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η διπλωματική του εργασία με θέμα «Η επίδραση της νεσιριτίδης στη νεφρική λειτουργία και τη θνητότητα ασθενών που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια», βαθμολογήθηκε με άριστα.

 

Από το 2008 και για ένα ακαδημαϊκό έτος σπούδασε Αγγλική Ιατρική Ορολογία, στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Το 2009 εργάστηκε στη Β΄ Χειρουργική Κλινική, Γ.Ν.Α. «Γεώργιος Γεννηματάς» ως ειδικευόμενος γενικής χειρουργικής και το 2013, συνέχισε την ειδίκευσή στην Α΄ Χειρουργική Κλινική, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

 

Τον Απρίλιο του 2015 έλαβε τη θέση του Γενικού Χειρουργού της Ελληνικής Αστυνομίας, Διεύθυνση Υγειονομικού, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς άνοιξε το ιδιωτικό του ιατρείο Γενικής Χειρουργικής.

 

Τον Ιούνιο του 2016 μετεκπαιδεύθηκε στη Laser Χειρουργική του Πρωκτού (Lasers in colorectal surgery) στο νοσοκομείο St. Elizabeth στην Κολωνία, Γερμανία, με υπεύθυνο μετεκπαίδευσης τον Dr. Arne Wilhelm.

 

Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους εξειδικεύτηκε στην Πρωκτολογία δίπλα στον διάσημο Χειρουργό – Πρωκτολόγο Dr. Pravin Gupta (Ellman International Inc. New York, United States of America & Fine Morning Hospital and Research Center, Nagpur).

 

Επίσης το Φεβρουάριο του 2017 ο Δρ. Ιωάννης Δοντάς συμμετείχε με επιτυχία στο 21ο Εξειδικευμένο Σεμινάριο Κολοπρωκτολογίας και Αντιμετώπισης Παθήσεων του Πυελικού Εδάφους, που διεξήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης στην Ελβετία, με υπεύθυνο εκπαίδευσης τον Καθηγητή της Μονάδας Πρωκτολογίας Dr. Bruno Roche.

 

Έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικές εργασίες σε συνέδρια καθώς και σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού.

 

Μάθετε περισσότερα για τον Ιατρό Δρ. Ιωάννη Δοντά: